Skip to main content

Twee Netenstraat 3 (1ste Verdieping)

Beschrijving

Welkom in Den Dam,

Met een rijke geschiedenis vol leven presenteren we u Residentie “Het Loftatelier” (bestaande uit 4 lofts), pal op de grens tussen Dam-Oost en de Slachthuissite in Antwerpen, te midden van de grootste stadsontwikkeling van Vlaanderen.

Het oorspronkelijke pand op deze locatie, daterend uit 1900, bestond uit een statig atelier voor auto’s op het gelijkvloers, met bovenliggend de bijhorende kantoren en op de bovenste bouwlagen de ruime woning van de eigenaar. In 1944 sloeg echter het noodlot toe en werd het prachtige gebouw door een Duitse V2 bom gereduceerd tot niet veel meer dan een ruïne.

Na de oorlog werd het pand weliswaar terug opgebouwd, doch werd de uitstraling en functie nooit meer dezelfde. De indeling werd drastisch aangepast om zoveel mogelijk gezinnen te kunnen herbergen na de verwoestingen van de oorlog, waardoor de oorspronkelijke glorie van het gebouw grotendeels verloren ging. Grote ruimtes werden opgedeeld in kleine kamers, raamopeningen werden gesloten, waardoor het licht letterlijk en figuurlijk verdween uit het pand.

Arbor projects brengt nu de oorspronkelijke glorie van dit pand terug tot leven.
De kenmerkende Art Nouveau-gevel werd in ere hersteld door een grondige reiniging en restauratie. Het vroegere autoatelier werd omgevormd tot een prachtige luxeloft met dubbele hoogte. De bovenliggende verdiepingen werden getransformeerd tot mooie lofts, één per verdieping, elk met een eigen prachtig terras. Door de charme en de rijke geschiedenis van het pand te combineren met een moderne invulling met focus op ruimtelijk comfort, licht en groen, herrijst het gebouw als het ware letterlijk uit de as. Voel je thuis in ons Loftatelier.

 

Omgeving

In de schaduw van de trotse silhouetten van oude abattoirs, fabriekshallen en pakhuizen, ligt een buurt die haar wortels stevig heeft verankerd in de industriële geschiedenis van Antwerpen. Naar het voorbeeld van grote wereldsteden als New York, Berlijn en Kopenhagen is ook hier de vernieuwing ingezet om het “Meatpacking District” om te vormen naar de hipste en meest gewilde buurt van onze metropool.

Met de grootste stadsontwikkeling uit de geschiedenis van Vlaanderen, staat Den Dam namelijk mee centraal in een opwindende transformatie die zijn rijke geschiedenis integreert in de verwachtingen van een stad van de toekomst. De focus wordt hier gelegd in een perfecte balans tussen wonen, werken en ontspanning, met een samenspel van groen, ruimte en licht, op maat gemaakt voor het moderne leefcomfort in al haar facetten.

De transformatie van oude industriële terreinen is reeds ingezet. Men is volop bezig met het creëren van levendige woonwijken met moderne appartementen en véél groene parken. De straten, waarin ooit het geluid van machines weergalmden, zullen binnenkort volledig herleven als dé trendsettende woonwijk van Antwerpen, bruisend van het leven.

Je hoeft echter niet op deze transformatie te wachten om nu al van de buurt te kunnen genieten. Den Dam staat ook vandaag al gekend voor haar grote hoeveelheid toprestaurants zoals Veranda, Gå Nord en Dojo. Daarnaast is het in de zomer heerlijk toeven op de zomerterrasjes in de buurt. Culinair genieten op wandelafstand dus.

Het veelbekroonde Park-Spoor-Noord vormt als het ware de groene long van de stad. De ingang naar dit ruimtelijk park ligt op slechts 100 meter van onze Residentie en biedt een veilige en rustige manier om vanuit de Twee Netenstraat te voet of met de fiets (op minder dan 10 minuten) naar het historische stadscentrum te trekken. Kortom, een buurt waar het nu al heerlijk vertoeven is, met nog veel meer in het verschiet voor de toekomst!

 

Project.

Inkom

Bij aankomst valt meteen de in de originele staat herstelde Art Nouveau-gevel op. Deze geeft cachet aan het appartementsgebouw, waardoor het zich meteen onderscheidt van andere panden in de straat. Hier kom je thuis.

Bij binnenkomst word je omarmd door een majestueuze, lichte hal, waar hoge plafonds de ruimte groots doen aanvoelen. Grote ramen doen de hal baden in natuurlijk licht, waardoor de sfeer uitnodigend en verkwikkend is. De historische toegangspoort tot de autoatelier vormt nu de statige entree tot de verschillende luxueuze lofts en het adembenemende dakterras.

 

Lofts 2-3-4

Betreed een wereld van moderne elegantie en tijdloze klasse in de luxe appartementen van residentie “Het Loftatelier”. Bij binnenkomst word je verwelkomd door een uitnodigende grote leefruimte, gekenmerkt door overvloedig daglicht en een gevoel van ruimtelijkheid. Grote ramen baden deze doorzonruimte in natuurlijk licht, waardoor een warme sfeer ontstaat.

Lofts 2 tot 4 zijn allemaal voorzien van prachtig parket, uitgevoerd in oversized formaat van planken, wat zorgt voor een stijlvolle en verfijnde uitstraling. De ruime slaapkamer, met ensuite badkamer, biedt een plaats om tot rust te komen en te ontspannen na een lange dag. Verder beschikt ieder appartement over een afgesloten berging en een apart toilet. Elke ruimte is zorgvuldig ontworpen met oog voor detail en comfort, en biedt een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. Daarnaast beschikken de appartementen over heerlijke terrassen van 9m² aan de rustige achterzijde van het gebouw, ideaal om te genieten van het buitenleven. Hoe hoger we gaan in het gebouw, hoe indrukwekkender het vergezicht over de stad Antwerpen zich uitstrekt.

De keukens zijn modern en volledig uitgerust, voorzien van hoogwaardige apparatuur en voldoende opbergruimte. De badkamers zijn luxueus afgewerkt en bieden een moment van ontspanning met hun elegante ontwerp en hoogwaardige voorzieningen. Met aandacht voor detail en hoogwaardige afwerking bieden de lofts een unieke combinatie van comfort en verfijning.

Dakterras:

Het ruime dakterras biedt een verborgen toevluchtsoord vol groen, met zicht over de volledige stad Antwerpen. De naastgelegen Sint-Lambertuskerk, de Kathedraal, de Boerentoren, het Havenhuis,… zie je allemaal vanop dit terras op prachtige wijze uitsteken boven de stadsjungle. Met veel ruimte om te genieten van het buitenleven, is het dakterras de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen. Of je nu wilt zonnebaden, tuinieren of gewoon genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving, het dakterras biedt volop mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.

 

Bij ARBOR creëren wij space for life. Wil je als eerste op de hoogte blijven van onze andere projecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Overzicht

Sold

Bewoonbare opp.: 80m² + 9m² buitenruimte
1 Slaapkamer
1 Ensuite badkamer
Verdieping: 1

Interesse of meer informatie nodig? Laat het ons weten!

Close Menu

Arbor

Kipdorp 42
Antwerpen

T: +32 497 43 84 00
E: info@arborliving.com